Reisinformatie – Apotheek Reigerhof – Nieuwerkerk ad ijssel

Apotheek Reigerhof

Reigerhof 48
2914 KC Nieuwerkerk ad ijssel

Tel: 0180-313555
Fax: 0180-316031
E-mail: apotheekreigerhof@ezorg.nl

Reisinformatie

Jaarlijks maken circa 1 miljoen vakantiegangers een reis naar een verre bestemming. Iedereen heeft eigen verwachtingen bij zijn of haar reisplannen. Men gaat gezond op reis en meestal maakt ziek worden tijdens de reis of ten gevolge van de reis, geen deel uit van deze verwachtingen. Dat is begrijpelijk en dat hoeft ook niet, mits men zich bewust is dat er gezondheidsrisico’s verbonden kunnen zijn aan reizen naar (verre) buitenlandse gebieden. Tienduizenden vakantiegangers worden jaarlijks onnodig ziek. Het is daarom van groot belang dat de reiziger zich goed laat informeren over alle aspecten van de gezondheidsrisico’s.

Bij Apotheek Reigerhof beschikken wij over specialistische kennis. Wij zoeken graag voor u uit of u vaccinaties en/of malariaprofylaxe nodig heeft.

De gegevens die wij daarvoor nodig hebben kunt u invullen in de reisanamnese. Dit kunt u het beste circa 6 weken voor vertrek doen, omdat sommige vaccinaties enkele weken voor vertrek ingeënt moeten worden om tijdens de reis optimaal beschermd te zijn. Aan de hand van de door u ingevulde reisanamnese wordt een advies opgesteld.

Dit advies wordt overigens altijd naar uw huisarts gefaxt, ter kennisgeving en controle. Na goedkeuring door uw huisarts bellen wij u op en bespreken met u het advies, waarna een afspraak gemaakt wordt, wanneer u de vaccinatie en/of malariatabletten kunt ophalen in de apotheek. Tevens krijgt u aanvullende informatie mee over het land dat u gaat bezoeken.